High Protein cinamon buns
- marnixtuin
- Oct 13
- 1 min read
Ingrediënten
120 g witte brood bloem
1 theelepel bakpoeder
¼ theelepel zout
180 g Griekse yoghurt (0% vet)
Bakspray of losgeklopt ei (voor het bestrijken)
1 eetlepel suiker
1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190°C.
Heteluchtoven: 13–15 minuten baktijd
Conventionele oven: ongeveer 20 minuten baktijd
Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout.
Voeg de Griekse yoghurt toe en roer met een spatel tot er een samenhangend deeg ontstaat.
Kneed het deeg kort met de hand (1 à 2 minuten) tot het soepel en glad is.
Verdeel het deeg in gelijke porties en vorm er balletjes of bagels van.
Bestrijk de bovenkant met bakspray of een dun laagje losgeklopt ei voor een mooie glans.
Bak de broodjes in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en luchtig zijn.
Laat even afkoelen op een rooster en serveer lauwwarm met de kaneel suiker.






Comments