High protein bosbessen cheesecake
- marnixtuin
- Sep 30
- 1 min read
Ingrediënten
Cheesecake:
225 g roomkaas of cottage cheese (nog lichter!)
240 g Griekse yoghurt
110 g bosbessen
2 eieren (ca. 100 g)
120 g ahornsiroop of honing
35 g amandelmeel of havermeel
1 tl vanille-extract (ca. 5 g)
Topping:
190 g bosbessen (voor de jam)
20 g honing
300 g verse bosbessen (om af te werken)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een ronde springvorm van 15 cm Ø met bakpapier.
Doe de roomkaas/cottage cheese, yoghurt, bosbessen, eieren, ahornsiroop (of honing), amandel- of havermeel en vanille-extract in een blender. Mix tot een glad beslag.
Giet het beslag in de vorm en bak 45–55 minuten in de oven. De randen moeten stevig aanvoelen, maar het midden mag nog een beetje bewegen als je de vorm voorzichtig schudt.
Laat de taart volledig afkoelen op kamertemperatuur en zet hem daarna minimaal 8 uur, liefst een hele nacht, in de koelkast.
Maak intussen de bosbessenjam. Doe 190 g bosbessen en 20 g honing in een klein pannetje. Breng op middelhoog vuur aan de kook en laat 10–12 minuten zachtjes pruttelen, tot de bessen uiteen vallen en een jamachtige consistentie hebben. Laat afkoelen in de koelkast.
Bestrijk de koude cheesecake met de afgekoelde bosbessenjam en werk af met de resterende verse bosbessen.
Serveertip
Serveer de cheesecake koud, eventueel met een takje munt of een beetje citroenrasp voor extra frisheid.







Comments