top of page

Geroosterde kikkererwtenhummus met gerookte paprika

  • marnixtuin
  • Oct 6
  • 1 min read


Ingrediënten (voor ca. 2–3 porties)

  • 240 g kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)

  • 60 ml tahin (sesampasta)

  • 1 el gerookt paprikapoeder

  • 1 el zout

  • 1 el zwarte peper


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Meng de kikkererwten met de tahin, het paprikapoeder, zout en peper in een kom tot alles goed bedekt is.

  3. Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. Rooster de kikkererwten 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin en licht krokant zijn.

  5. Laat even afkoelen en serveer warm of op kamertemperatuur.



Voedingswaarde

Per portie: ca. 200 kcal en 16,5 g eiwit.

Recent Posts

See All
High protein bosbessen cheesecake

Deze lichte en frisse cheesecake is een gezonder alternatief voor de klassieke variant. De zelfgemaakte bosbessenjam maakt het geheel heerlijk fruitig.

 
 
 

Comments


bottom of page