top of page

Worstenbroodje Deluxe

  • marnixtuin
  • Dec 1
  • 1 min read


Bereidingstijd: 15 min Baktijd: 35–40 min Porties: 1 grote baguette


Een hartige, knapperige baguette gevuld met smeltende kaas en gekruid worstgehakt. Eerst kort in de pan gebakken voor een goudbruine korst, daarna in de oven gegaard en afgewerkt met aromatische kruidenboter. Perfect voor een stevige lunch of een smaakvolle borrelhap.


Ingrediënten

  • 1 grote baguette / stokbrood

  • 100–150 g kaas naar keuze (bijv. mozzarella, cheddar of jong belegen)

  • 1 verse worst (150–200 g), rauw

  • 2 el boter

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 el verse peterselie, fijngehakt


Bereiding


Verwarm de oven voor op 180°C (boven/onderwarmte).

Snijd de bovenkant van de baguette in een lange strook zodat een kano-vorm ontstaat.

Hol het brood lichtjes uit, zodat er voldoende ruimte is voor de vulling.


Leg een laag kaas op de bodem van de baguette.

Haal het gehakt uit de worst en vul de baguette gelijkmatig.

Druk de vulling stevig aan.


Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur.

Leg de gevulde baguette op de vleeskant in de pan en bak totdat het goudbruin en licht krokant is.

Draai de baguette voorzichtig en bak ook de andere zijkanten kort aan.


Plaats de baguette op een bakplaat en bak 15 minuten in de oven totdat het worstgehakt volledig gaar is en de kaas mooi gesmolten.


Smelt de boter in een klein pannetje.

Roer de knoflook, paprikapoeder en peterselie erdoor.

Bestrijk de warme baguette direct na het bakken met de kruidenboter, zodat de smaken in het brood trekken.

 
 
 

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page