top of page

Tortillas

  • marnixtuin
  • Oct 20
  • 1 min read

Ingrediënten (voor 12 tortilla’s)

  • 70 g gezouten boter, op kamertemperatuur

  • 375 g bloem (tarwebloem, type 405 of patentbloem)

  • 2 theelepels (ongeveer 8 g) bakpoeder

  • 1½ theelepel (ongeveer 7 g) grof zeezout of koosjer zout

  • 240 ml heet water



Bereidingswijze

  1. Meng de droge ingrediënten. Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom en roer goed door.

  2. Werk de boter erdoor. Voeg de boter toe en wrijf met je vingers door het bloemmengsel tot het op grove kruimels lijkt.

  3. Voeg water toe. Schenk het hete water erbij en roer met een houten lepel tot een soepel deeg ontstaat.

  4. Kneed en laat rusten. Kneed het deeg kort tot het glad is. Dek af met een vochtige doek en laat 10–15 minuten rusten.

  5. Verdeel en vorm. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol elk stuk tot een balletje.

  6. Uitrollen. Rol elk bolletje dun uit — bijna doorzichtig.

  7. Bakken. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bestrijk licht met olijfolie. Bak elke tortilla 30–45 seconden per kant, tot er goudbruine plekjes verschijnen.

 
 
 

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page