top of page

Pita's

  • marnixtuin
  • 12 minutes ago
  • 1 min read

Ingrediënten

  • Bloem 1 kilo

  • Gedroogde gist (actief) – 2 flinke eetlepels (24 g)

  • Zout – 1 eetlepel (12 g)

  • Suiker – ½ kopje (110 g)

  • Olie (zonnebloem of olijf) – ½ kopje (120 ml)

  • Lauwwarm water – 2½ kopjes (590 ml)

Bereidingswijze

  1. Deeg makenDoe de bloem, gist, zout, suiker en olie in de kom van een keukenmachine (of een grote mengkom als je met de hand kneedt).

  2. Water toevoegenVoeg geleidelijk het lauwwarme water toe terwijl je kneedt. Kneed het deeg ongeveer 12 minuten in de machine of 18 minuten met de hand, tot het soepel en elastisch aanvoelt.

  3. Eerste rijsDek de kom af met plasticfolie of een vochtige doek. Laat het deeg 1½ tot 2 uur rijzen, tot het in volume is verdubbeld.

  4. VerdelenVerdeel het deeg in stukjes van ongeveer 75 gram. Rol elk stukje tot een bal en leg ze op een met bloem bestoven werkblad. Dek af en laat 25 minuten rusten.

  5. VormenRol elke deegbal uit tot een plat rondje van ongeveer 15 cm doorsnee. Laat de uitgerolde rondjes nog eens 20 minuten rusten onder een doek.

  6. BakkenVerhit een koekenpan of bakplaat op middelmatig tot hoog vuur.Bak elk broodje ongeveer 5 minuten in totaal, terwijl je het elke 10 seconden omdraait.Het brood zal langzaam opbollen en goudbruin kleuren — een teken dat het perfect gaar is.

 
 
 

Comments


bottom of page