top of page

Maissoep

  • marnixtuin
  • Dec 8
  • 1 min read

Ingrediënten


Maisbouillon

  • Dikgesneden spek, in hapklare stukjes

  • 4–6 suikermaïs, korrels verwijderd (bewaar de maiskolven)

  • 1 middelgrote witte ui, fijngesneden

  • 8–10 teentjes knoflook, in plakjes

  • Kipbouillon, naar behoefte

Overige ingrediënten

  • 1 cup room (of naar smaak)

  • Peper, naar smaak

  • Extra kipbouillon, naar behoefte

  • Gereserveerde maïskorrels, voor de topping

  • Krokante spekjes

  • Peterselie, ter garnering

  • Croutons, ter garnering

Bereidingswijze

  1. Bak het spek in een ruime pan op middelhoog vuur totdat het vet is uitgebakken en het spek mooi krokant is. Schep het uit de pan en zet apart. Fruit in het achtergebleven spekvet de ui, knoflook en een handje maïskorrels tot ze zacht en geurig zijn.

  2. Bereid de maïsbouillon. Doe de achtergehouden maïskolven in een grote pan, vul aan met kipbouillon en laat 30–40 minuten zachtjes trekken.

  3. Voeg de bouillon toe. Giet de maïsbouillon bij de gefruite groenten en vul eventueel aan met extra bouillon. Breng op smaak met zwarte peper.

  4. Blenden en verrijken. Pureer het geheel tot een gladde soep. Roer de room erdoor en voeg de krokante spekjes en verse maïskorrels opnieuw toe.

  5. Serveren. Schep de soep in kommen, garneer met peterselie, extra maïs, krokante spekjes en croutons. Serveer warm en geniet!

 
 
 

Comments


bottom of page